Frittata med pasta och zucchini

skriv ut
Omelett eller sk frittata ligger i tiden och är superenkelt att göra. Denna är med pasta och mättar rejält!

4 portioner
  • 3 dl makaroner (kan bytas ut mot potatis)
  • 200 gr zucchini
  • 1 rödlök
  • 1 msk olivolja till stekning
  • 1 dl riven ost
  • 6 ägg
  • 1 dl vatten
  • salt
  • peppar
  • 250 gr cocktailtomater (1 paket)
  • 200 gr tärnad fetaost (1 paket)
Gör så här:

Koka pastan.

Skär zucchinin i skivor och hacka löken.

Stek zucchini och rödlök i oljan tills de är mjuka.

Ta pannan av värmen och blanda pasta, zuzzchini, lök och riven ost i stekpannan, Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar i en bunke. Häll äggsmeten över grönsakerna i stekpannan. Blanda ut äggen ordentligt.

Skär tomaterna mitt itu, strö tomaterna och fetaosten över omeletten.

Grädda i 200 grader, ca 25-30 minuter.

Servera genast!

 

För er Viktväktare: 11 SP per portion om man använder max 12%-ig riven ost och 3%-ig fetaost.

 

Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita