Du i Fokus
Mat & Dryck

Fläskfile med champinjoner

skriv ut
4 portioner
  • 600 gr fläskfilé
  • 1 msk olja
  • 1 burk cocktailtomater
  • 2  burkar skivade champinjoner
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 buljongtärning (kalv, grönsaker, kött, svamp)
  • 1 dl riven ost
  • salt och peppar
Gör så här:

Häll cocktailtomaterna i en ugnssäker form.

Putsa fläskfilén och skär den i ca 2 cm tjocka skivor. Salta och peppra. Bryn båda sidorna i stekpanna. Lägg över de i formen över tomaterna.

Häll av champinjonerna och bryn, när de fått lite färg täck fläskfilén med dem.

Hetta upp stekpannan och häll i matlagningsgrädden, buljongtärningen och pressa ner vitlöksklyftorna. Smaka av med salt och peppar. Hälls såsen över fläskfilén i formen. Strö över riven ost och gratinera i ugnen i 225 gr ca 15-20 minuter eller tills ytan är gyllengul.

Servera med kokt ris eller pasta.

För er viktväktare:

Points: 29 P för hela gratängen, om man använder max 4%-ig matlagningsgrädde och max 10%-ig riven ost. Lägg till P för pasta eller ris.

Personliga Points: 26 PP för hela gratängen, om man använder max 4%-ig matlagningsgrädde och max 12%-ig riven ost. Lägg till PP för pasta eller ris.

Mitt WW: Grön 6, Blå 5, Lila 5 per portion om man använder max 4%-ig matlagningsgrädde och max 12%-ig riven ost. Lägg till SP för pasta eller ris.

Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 143 times, 1 visit(s) today