Fläskfile med champinjoner

skriv ut
4 portioner

  • 600 gr fläskfilé
  • 1 msk olja
  • En burk cocktailtomater
  • 2  burkar skivade champinjoner
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 buljongtärning (kalv, grönsaker, kött, svamp)
  • 1 dl riven ost
  • salt och peppar

 

Gör så här:

Häll cocktailtomaterna i en ugnssäker form.

Putsa fläskfilén och skär den i ca 2 cm tjocka skivor. Salta och peppra. Bryn båda sidorna i stekpanna. Lägg över de i formen över tomaterna.

Häll av champinjonerna och bryn, när de fått lite färg täck fläskfilén med dem.

Hetta upp stekpannan och häll i matlagningsgrädden, buljongtärningen och pressa ner vitlöksklyftorna. Smaka av med salt och peppar. Hälls såsen över fläskfilén i formen. Strö över riven ost och gratinera i ugnen i 225 gr ca 15-20 minuter eller tills ytan är gyllengul.

Servera med kokt ris eller pasta.

 

För er viktväktare: 6 SP per portion om man använder max 4%-ig matlagningsgrädde och max 12%-ig riven ost.

 

Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita