Du i Fokus
Film

En dag ska allt det här bli ditt – galapremiär

skriv ut

Betyg: ⭐️⭐️⭐️⭐️

Serietecknaren Lisa och hennes utflyttade syskon sammanstrålar på sina föräldrars gård i Norrland, för första gången på tio år. Snart kryper det fram att föräldrarna vill att någon av dem ska ta hand om gården, men då måste vederbörande flytta hem igen. Vem ska det bli?

“En dag ska allt det här bli ditt” är en väldigt annorlunda film, som bygger på verkligheten. Regissören Anders Öhman har skrivit ner delar av sin egen historia, som också innehåller tre syskon och en gård som föräldrarna ville att syskonen skulle ta över.

Anders själv är serietecknaren Lisa i filmen, spelad av Karin Franz Körlof. Föräldrarna spelas av Suzanne Reuter och Peter Haber, som har långa karriärer bakom sig, men för första gången spelar mot varandra i en långfilm. Dessutom medverkar bland andra Liv Mjönes, Arvin Kananian, Mattias Fransson, Emil Almén och Filip Berg. Härliga skådespelare som vi sett i många andra filmer, som verkligen matchar varandra i denna gripande historia.

“En dag ska allt det här bli ditt” är ett drama, med mörka familjehemligheter, tragedier och svek. Men filmen är även väldigt rolig och har oväntade detaljer som inte ska avslöjas här. Vi tyckte väldigt mycket om den, även om vi skrattade och grät om vartannat.

Bilder från Röda Mattan, som var grön för kvällen:

Text och bild – Jikitas

Visited 12 times, 1 visit(s) today