Du i Fokus
Mode & Skönhet

Edblad våren 2023

skriv ut

LET CURIOSITY LEAD – Intuition och nyfikenhet är tema för Edblads vårkollektion. Vårkollektionen från Edblads designstudio för 2023 är en hyllning till mod. Ett mod som gör att vi låter nyfikenheten ta överhanden och vågar lita på vår magkänsla.

Inspirationen till kollektionen är hämtad från 1960-talet, en tid då det personliga uttrycket fick en revolution. Formspråket är maximinimalistiskt och bjuder på både inslag från naturen och minnen från barndomen. Detta, tillsammans med en härlig mix av färger, skapar en kollektion som rymmer lika mycket humor som elegans.– Den här säsongen har vi fokuserat mycket på smycken som låter bäraren berätta en historia, förklarar Sara Althini, marknadschef på Edblad.

En hyllning till kvinnan

Flera av vårkollektionens smycken är inspirerade av starka kvinnor. Från 60-talets It-girls och kända Bondbrudar till våra egna mödrar. Årets Helping hand-projekt tillägnas även det kvinnor och lanseras lagom till Internationella kvinnodagen. 2023 års insamling går till organisationen Kvinna till Kvinna som hjälper kvinnor världen över att utbilda sig och ta makten över sina egna liv, något som ofta skapar bättre förutsättningar för deras barn och har långsiktiga effekter i hela samhället.

– Våra välgörenhetsprojekt ligger oss väldigt varmt om hjärtat. Vårkollektionens halsband Femmes är specialdesignat för Helping hand och för varje sålt smycke under 2023 går 50 kr till Kvinna till Kvinna, berättar Sara Althini.

Stilen i vårkollektionen är djärv och uttrycksfull, helt i linje med vårt fortsatta behov av att klä upp oss och synas efter pandemin. Här finns även en stark känsla av beständighet i form av betydelsefulla smycken som berättar en historia eller är kopplade till ett specifikt minne.

Det här går hand i hand med trenden med smycken som är allt mer personliga. En perfekt inramning för vårens alla firanden och fester, från Alla hjärtans dag till bröllop. Både att bära själv och att ge bort som present.

Maxat och romantiskt

Bland vårkollektionens nyckelmaterial märks emalj och olika pläteringar. Bland elementen finns stora voluminösa former, iögonfallande länkar i olika längder med flera olika sorters plätering i samma smycke, lekfulla personaliserade hängen, hjärtformer, armband och halsband med pärlor och blandade metaller, pavé-effekter och berlocker, droppformade örhängen samt klackringar med färgstark
emaljering.

Även Edblads populära serie Charmentity har fått en uppdatering.

– Namnet Charmentity är en kombination av ”charm” och ”identity”. Serien låter kunderna visa sin identitet utifrån sina egna minnen och skapa unika smycken genom att välja ut och kombinera olika berlocker och kedjor, avslutar Sara Althini.

Text och bild – Pressmaterial

Visited 7 times, 1 visit(s) today