Du i Fokus
Mat & Dryck

Gubbröra på matjesill – perfekt på en bit knäckebröd.

skriv ut

Lammstek, gubbröra och nubbesallad är något av det som måste finnas på ett buffébord under en högtid. I alla fall blev det svaret när Norrmejerier frågade sina följare på Facebook.

Påsk, midsommar och jul innebär för många högtider där maten får stor plats. Ledigheten ger möjlighet till att träffa släkt och vänner och rätterna på buffébordet känns igen. Ägg, sill, lamm och kyckling har stort utrymme och här finns goda möjligheter för den som vill stötta lokala matproducenter.

– Det har aldrig varit viktigare att handla norrländskt, säger Maria Skogelid kategorichef för mejeri på Norrmejerier. Som konsument styr du med plånboken och tycker du att det är viktigt med lokalproducerad mat, med bönder på en levande landsbygd, ja då ska du välja de produkterna när du handlar.

Gubbröra på matjesill – perfekt röra på en bit knäckebröd.

4 portioner

  • 200 g matjesfiléer
  • 4 hårdkokta ägg
  • 1 dl skivade rödbetor
  • 1 rödlök
  • en liten knippe gräslök
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche salt, nymald svartpeppar

Gör så här:

Grovhacka sill, ägg och rödbetor. Finhacka lök och gräslök. Rör ihop alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.

Text-recept och bild – Norrlandsmejerier

Visited 32 times, 1 visit(s) today