Fiskgratäng med osttäcke

skriv ut
4 portioner

800 gr fisk (tex torsk)

1 tsk salt

1 krm peppar

1 msk dijonsenap

2 msk finhackad dill

200 gr cocktailtomater

3 msk riven ost

3 msk ströbröd

1 tärning fiskbuljong

2 dl matlagningsgrädde

 

Gör så här:

Lägg fisken i en ugnsfast form. Salta och peppra.

Bred på senap och strö över dill. Lägg tomater runt om. Strö över ost och ströbröd.

Blanda grädde med smulad buljongtärning och häll det runt fisken. Gratinera i 225 gr i ca 25 minuter.

Servera gärna med pressad potatis.

 

För er Viktväktare: 3 SP per portion om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och 12%-ig riven ost. Lägg till SP för ev potatis.

 

Recept: Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita