Du i Fokus
Mode & Skönhet

Naim Josefi presenterar GANGS – The Denim Collection

skriv ut
Naim Josefi blev känd när han vann Project Runway 2012 och är numera en etablerad designer. Under Fashionweek presenteras GANGS, en denimkollektion med laserprint och paljetter av stål. Färgskalan innehåller endast monokromt blått, grått, vitt och svart. Josefi vill sammansvetsa Haute Couture med denim på ett fräscht och nytänkande sätt och inspirera sina kunder att bära kreativa plagg i sin vardag.

GANGS är en hyllning till Yves Saint Laurents The Mondrian Collection från 1965 inspirerat av Piet Mondrians grafiska målningar där Saint Laurent markerade ett nytt område i modevärlden då han förvandlade den svåråtkomliga Haute Couturen till enkla, bärbara ready-to-wear plagg. För att hålla det enkelt och lättillgängligt valde Naim Josefi att fokusera på denim i sin kollektion.  ”Det monokroma i min kollektion är ett verktyg som gör det enkelt och snabbt att styla sig. Jag tycker att mode ska fylla en funktion och en av dessa funktioner, enligt mig, är att underlätta vardagen genom att erbjuda plagg som är estetiskt korrekta som ger bäraren en undermedveten boost. Min kollektion är inkluderande, som musik och konst, den ger dig frihet. Du kan vara den du vill i min kollektion, den passar många olika stilar, vare sig du är chic och elegant, minimalist eller maximalist, rebell eller diskret”, säger Naim Josefi.

Kollektionens tuffa patchwork-känsla är inspirerad av filmen ”Gangs of New York”och består av tre olika jeans, slim, boyfriend och wide leg, matchande toppar och skjortor, kavajer, jackor, jumpsuits och klänningar som med fördel matchas ihop till en total monokrom look. 100 par jeans säljs i numrerad och begränsad upplaga. Denimplagg med paljettdetaljer och tre Haute Couture klänningar kommer även att vara en del av kollektionen och sys upp på beställning. Naim Josefi berättar att paljetterna skapats av stål som färgats genom en elektronisk behandling i en fabrik i Munkfors och att detta måste vara hans mest ambitiösa high-tech projekt hittills.

Naim Josefi är utbildad modedesigner och skräddare och blev ett känt ansikte för allmänheten när han vann ”Project Runway Sweden” 2012. Efter genombrottet har han framgångsrikt byggt upp sitt egna modehus och han har också hunnit med att designa outfits till kändisar som Lady Gaga och Tove Lo.

GANGS lanserades som en testversion i oktober 2016 på Naimjosefi.com och i Örjan Anderssons butik ”Från Ö till A” i Stockholm. En del av den nya kollektionen kommer vara möjlig att köpa i butik och online från och med den 29:e januari 2017.

josefi-3 josefi-2 josefi-1

Text och bild – Red and Square Fashion PR

Visited 8 times, 1 visit(s) today