Chokladbollar med lakrits

skriv ut
ca 40 bollar
  • 2 dl strösocker
  • 4 msk kakao
  • 100 gr smör (rumsvarmt)
  • 5 dl havregryn
  • 2 msk lakritspulver
  • 0,5 dl kallt starkt kaffe (tex espresso)
  • Flingsalt + lakritspulver
Gör så här:

Blanda ihop alla torra ingredienser först och ha sedan i kaffet.

Låt stå en stund innan smeten rullas till lagom stora bollar.

Blanda lakritspulver och ev flingsalt på en tallrik  och rullar bollarna i detta.

Förvara i tättslutande burk.

 

 

För er Viktväktare:

Mitt WW:

Grön 95 för hela satsen om man använder vanligt strösocker, 51 om man använder tex sukrin och smör- & rapsolja. Lägg till Sp för det lakritspulver du rullar bollarna i, 1 sp för 2 tsk.

Blå 95 för hela satsen om man använder vanligt strösocker, 51 om man använder tex sukrin och smör- & rapsolja. Lägg till Sp för det lakritspulver du rullar bollarna i, 1 sp för 2 tsk.

Lila 74 för hela satsen om man använder vanligt strösocker, 30 om man använder tex sukrin och smör- & rapsolja. Lägg till Sp för det lakritspulver du rullar bollarna i, 1 sp för 2 tsk.

 

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita