Vita chokladbollar!

skriv ut
11 maj är Chokladbollens Dag! Därför bjuder vi på en vit chokladboll som lyser upp kakfaten lite extra. Bollarna är mycket enkla att göra. De smakar bäst kalla, så förvara dem i kylen. Om du inte vill rulla dem i kokos, så går det bra att rulla dem i strössel, nötkross eller varför inte i riven choklad. De är ganska mäktiga så gör dem inte för stora.

Till cirka 30 bollar behöver du:

  • 125 g vit choklad
  • 100 g smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 msk florsocker
  • kokos att rulla i
Gör så här:

Smält chokladen försiktigt över ett vattenbad. Chokladen får inte blir för varm eller koka. Klicka i små bitar av smöret och låt det smälta. Blanda väl. Tillsätt vanilj- och florsocker. Ställ massan i kylskåp en stund för att den ska stelna.

Forma till små bollar och rulla dem i tex kokos.

Förvara dem i kylen om du hinner…

För er Viktväktare: : Hela satsen förutom kokos är 84 SP. Gör du 30 bollar blir de alltså 3 SP styck, plus det du rullar dem i.

Recept och bild – Nadjaskitchen