Du i Fokus
Upplevelser

Utställningen Dit Ljuset Leder på Bukowskis

skriv ut
Allt började med ett brev från Alexander Lervik till Eva Dahlgren, vilket mynnade ut i ett glaskonstprojekt med utgångspunkt från ett specialkomponerat musikstycke av Eva Dahlgren på temat ljus. Nu erbjuds konstverken för första gången till försäljning, exklusivt hos Bukowskis.

– Projektet har verkligen varit en dröm på alla sätt för mig personligen. Att få lära känna Eva och skapa ett sådant här projekt tillsammans har utvecklat mig både som person och som formgivare. Det är ett möte och en kombination av flera konstformer som berör alla sinnen hos besökaren vilket jag tror påverkar den totala upplevelsen. Ljus och Musik kan trollbinda den som upplever det, säger Alexander Lervik.

– Det jag har älskat med det här projektet från allra första början är att allt är möjligt! Och de gånger vi stötte på patrull, om det vi tänkt ut var omöjligt att genomföra så släppte vi det väldigt fort och lät tanken fara iväg åt ett annat håll där allt åter igen var möjligt! Det har varit ett fantastiskt samarbete från allas sida. Det var inte bara jag och Alexander utan alla har varit så engagerade och frikostigt slösat med sin expertkunskap, säger Eva Dahlgren.

Det är med glädje Bukowskis kan presentera en omtalad, dynamisk och fantasifull utställning som med ljud och ljus stimulerar alla våra sinnen och bjuder på en konstupplevelse utöver det vanliga. Glasföremålen som visas i utställning har skapats på Målerås glasbruk i Småland i nära samarbete med formgivaren Alexander Lervik och artisten Eva Dahlgren. Utställningen och Lexter har även mottagit pris från International Sound Award för sitt enastående ljud.

– Nu hoppas jag att verken hamnar någonstans där dem framkallar glädje. Ljus och glädje. Det är det vi har velat förmedla, säger Eva Dahlgren.

Utställningen är öppen för allmänheten och äger rum i Bukowskis klassiska lokaler vid Berzelii Park 1 den 17-31 augusti, 2017. Samtliga verk kommer signeras av Alexander Lervik och Eva Dahlgren under utställningens vernissage. Läs mer om utställningen som hölls på Trendgallerier i våras.

 

Text och bild – Pressmaterial

Visited 24 times, 1 visit(s) today