Pasta med grönsaker och fetaostkräm
4 portioner
- 100 gr champinjoner
- 1 gul lök
- 1 aubergine
- 6-7 vitlöksklyftor, tunt skivad
- 1 msk + 2 tsk olivolja
- 200 gr fetaost
- 200 gr crème fraiche
Gör så här:
Hetta upp 1 msk olja i en liten kastrull och fräs vitlöken sakta i ca 5 min. Lägg fraiche och fetaost i en matberedare, slå i den frästa vitlöken och mixa slät. Smaka av med salt och peppar.
Klyfta champinjonerna, strimla lök och tärna auberginen. Hetta upp 2 tsk olja i en vid kastrull och fräs alltsammans på hög värme. Dra ner värmen och vänd ner fetaostkrämen och låt koka ihop några minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera genast och gärna med pasta.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 11 P för all sås, om man använder 3%-ig Apetina och fettfri yoghurt. Lägg till P för pasta.
Points: 11 P för all sås, om man använder 3%-ig Apetina och Grekisk yoghurt 0% fett, lägg till P för pasta.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Pingback: Mina vegetariska favoriter