Saftiga Zucchiniburgare

skriv ut
4 portioner

8 biffar

  • 400 gr zucchini
  • 1 knippe salladslökar
  • 1/2 chilifrukt
  • 150 gr riven ost
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl persilja
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Skölj zucchinin och riv den grovt. Sprid ut den på en plåt och strö över salt. Låt stå och dra ut vätska i ca 10 minuter. Pressa gärna med hushållspapper ett par gånger för att dra ut så mycket vätska som möjligt.

Strimla salladslöken, kärna ur och finhacka chilin. Blanda zucchini, salladslök, chili, osten, ägg, mjöl, ströbröd och persilja. Smaka av med salt och peppar.

Dela smeten i åtta lika stora bollar. Hetta upp en panna, gärna en grillpanna. Ha i fett om det behövs. Blöt händerna lite och forma bollen till en burgare, stek fyra burgare åt gången, 3-4 minuter per sida.

Servera burgarna som en hamburgare med bröd eller som de är med en sallad och god sås.

 

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 4, Blå 4, Lila 4 per burgare om man använder max 12%-ig ost, lägg till för ev fett att steka i.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita