Du i Fokus
Dryck

Drostdy-Hof Roots Shiraz Merlot

skriv ut
Sydafrikanska Drostdy-Hof är ett välkänt varumärke för svenska vinkonsumenter. Nu har deras spännande varumärke Roots, utökats med en röd box.

Vinframställning på ett miljömässigt hållbart sätt samt goda arbetsförhållanden har länge varit en del av hjärtat i Drostdy-Hof. Med Roots stärks det etiska arbetet ytterligare och blir samtidigt tydligare för kunden. Ett Fairtrade-certifierat vin säkerställer goda arbetsförhållanden där de anställdas rättigheter tillvaratas och druvorna odlas i enlighet med miljömässigt hållbara metoder.

– Svenska konsumenter är medvetna och kraven på att producenterna tar både ett socialt och miljömässigt ansvar ökar alltmer. Med Roots blir det enklare för kunderna att välja rätt bland det enorma, och ibland förvirrande, utbudet av olika certifieringar och produkter på hyllorna, säger Carl-Johan Medin, Senior Brand Manager för Drostdy-Hof.

Roots Shiraz Merlot är ett mjukt, fruktigt rödvin. Smaken är behaglig med inslag av röda frukter, örter och lakrits. Doften är bärig, fruktig med ett drag av jordgubbar, hallon samt lakrits. Det passar perfekt till kötträtter med olika tillbehör, men även till kyckling.

Druvorna kommer från vingårdar i Stellenbosch och Malmesbury i Western Cape. Druvorna skördades för hand under februari och mars. Musten samjäste med skalen i fyra dagar varpå man pressade vinet och slutförde jäsningen. Efter malolaktisk jäsning lagrades vinet på ståltankar varav 20% tillsammans med ekstavar.

Drostdy-Hof grundades 1804 och är ett av Sydafrikas mest kända och uppskattade vinvarumärken. Egendomen ligger i Tulbagh Valley, ett vackert område omgärdat av berg på tre sidor och med flera av landets mest välkända vingårdar. I dag är Drostdy-Hof en del av Distell Group, ett av världens ledande företag inom vin- och spritbranschen, med huvudkontor i Stellenbosch, Sydafrika.

 

Artnr: 12038

199,00 kr

 

I Roots-serien finns även 

Artnr: 12076

85,00 kr

Artnr: 71648

79,00 kr

 

Text och bild – Pressmaterial

 

Visited 23 times, 1 visit(s) today