Du i Fokus
Upplevelser

Cirkus Cirkör och konstsimmare i unikt samarbete

skriv ut
Under H2O Jönköping blir det världspremiär för Aquanauts. En storslagen show där cirkusartister och konstsimmare utför häpnadsväckande och vackra konster, både ovan och under vattenytan. Räkna med en visuellt storslagen föreställning fylld av eld, akrobatik och konstsim när Cirkus Cirkör, Stockholm Konstsim Herr och SK Neptun kommer till H20 Jönköping.

– Det kommer bli både skrämmande och vackert, helt klart en magisk ljusupplevelse i sommarnatten! Jag tror inte någon någonsin har sett något liknande. Det är första gången vi är utomhus och vi har öst på med eld, röd rök och bengaler, vi är så peppade eftersom det är vår världspremiär och nu har vi alla 25 artister med! säger Pompe Hedengren, initiativtagare och konstsimmare.

– Detta är mitt drömprojekt! Modern cirkus och konstsim mitt ute på öppet vatten. Vi har byggt helt nya cirkuskonstruktioner för Aquanatus och kommer bygga upp en 12 meter hög flytande scen mitt ute på Munksjön. Föreställningen kommer att bli fylld med färg, känslor och artisteri i världsklass! Säger Jesper Nikolajeff, regi och cirkuskonstruktion.

Inför världspremiären i Jönköping byggs en 10 x 12 meter hög tross och tre specialgjorda pontoner i Munksjön. I trossen hänger en gigantisk luftmanet varifrån artisterna höjs och sänks från vattenytan. Cirkusartisterna utför akrobatik på stora eldklot och dansar iförda brinnande klänningar medan språngbrädeartister flyger genom luften och konstsimmarna framför sina koreografier i dräkter belysta av UV-ljus. Aquanauts är ett unikt samarbete där Cirkus Cirkör, Stockholm Konstsim Herr och SK Neptun Konstsim efter många års arbete lyckats korsa vattendjur med luftdjur, och skapat en ny art. En art vars namn är Aquanauter.

Stockholm Konstsim Herr är Sveriges enda konstsimförening för herrar. De har bland annat gjort hyllade framträdanden på Hultsfredsfestivalen och Popaganda inspirerat till långfilmen Allt Flyter och porträtterats i dokumentärfilmen Män som simmar. Cirkus Cirkör är Skandinaviens ledande nycirkuskompani. Sedan starten 1995 har mer än 2 miljoner människor sett Cirkus Cirkörs föreställningar på scener och festivaler i alla världsdelar utom Antarktis och 400 000 barn och unga har tränat med Cirkör. SK Neptun är anrik svensk simklubb som flera gånger blivit utsedd tull Sveriges Bästa Simidrottsklubb.

H2O Jönköping äger rum den 17-27 augusti 2017 och är en fest på och omkring vatten. Under främst helgerna ligger ett brett kulturprogram med Konstbastu, dans, teater, Jönköping Pride, Hemslöjdsorkester, konserter, sjöjungfrur och flera störa idrottsevenemang som bl.a SM i rodd. Evenemanget har fri entré och är utan åldersgräns.

 

Text- Pressmaterial, bild – Carl Thorborg

Visited 9 times, 1 visit(s) today