Wok med räkor

skriv ut
4 portioner
  • 600 gr wokgrönsaker
  • 300 gr skalade räkor
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk ponzusås lemon
  • 1 msk ostronsås
  • 5 dl vatten
  • 1 msk asiatisk fond tex green and fresh
  • 2 msk majsstärkelse
  • peppar
  • ev lite soja
Gör så här:

Hetta upp en panna, ha ner wokgrönsakerna (funkar direkt från frysen). När de börjar bli mjuka dras värmen ner lite och oljan tillsätts. Fräs grönsakerna 1-2 minuter, tillsätt sedan fisksåsen, punzu, ostronsåsen, fonden och 4 dl av vattnet. Rör ut majsstärkelsen i resten av vattnet och ha ner även detta.

Blanda om och låt puttra tills såsen tjocknar lite. Smaka av med peppar och ev soja. När konststenen är till belåtenhet dras pannan av värmen och räkorna tillsätts. Blanda om och låt stå lite så räkorna hinner blir varma och få lite smak.

Servera med ris eller nudlar.

 

För er Viktväktare: 

Mitt WW: Grön 9, Blå 7, Lila 7 för hela woken. Lägg till SP för ris.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita