Du i Fokus
Dryck

Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut – nu även som halvflaska

skriv ut
En halvflaska bubbel är perfekt när du vill ta ett glas tillsammans med en vän eller om du vill servera bubbel till förrätten och sedan ha ett annat vin till varmrätten. Det ekologiska bubblet Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut finns nu även som halvflaska och passar alla tillfällen.

Pierre Olivier Blanc de Blancs tillverkas i Frankrike av utvalda ekologiskt odlade gröna druvor Efter en noggrann kontrollerad jäsning görs en varsam cuvée (blandning) för att sedan genomföra en andra jäsning i en sluten trycktank. Den långsamma andra jäsningen bildar vinets behagliga kolsyra och ytterligare drygt en procent i alkohol. Denna tillverkningsmetod som Pierre Olivier behärskar mästerligt kallas Charmatmetoden och används bland annat i de populära Proseccovinerna.

En halvflaska är utmärkt när man vill ta ett glas tillsammans med en vän utan att för den skull dricka en hel flaska eller helt enkelt om du vill servera bubbel före måltiden och sedan ha ett annat vin till maten. En halvflaska räcker till 3-4 glas och passar perfekt för två personer. Ibland kan halvflaskan faktiskt vara mer balanserad än samma vin på större flaska. Det är nämligen så att vinet i små flaskor mognar snabbare, och kan därför vara i en mer optimal mognadsgrad än vinet på den store flaskan. En halvflaska är även perfekt till picknicken!

Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut är torrt, friskt och fräscht och gör sig bra till middagen eller kompisdejten som ett elegantare alternativ. Det mousserande vinet är välbalanserat med mjuka och uppfriskande bubblor. Doften är medelstor och angenäm med inslag av solmogna päron och äpplen. Smaken har en trevlig fruktsötma med inslag av gula frukter, päron och äpple.

Pierre Olivier Blanc de Blancs passar mycket bra som sällskapsvin eller till lättare rätter med fisk och skaldjur.

 

Pierre Olivier Blanc de Blancs Prestige Brut halvflaska finns i Systembolagets beställningssortiment.

Artikelnr: 51680

Pris: 54 kr

 

Text och bild – Pressmaterial

 

Visited 17 times, 1 visit(s) today