Vitkålssallad med nektarin, mozzarella och havreris

skriv ut
4 portioner
  • 1/4 huvud vitkål
  • 2 stora tomater
  • 1 röd lök
  • 1 pkt mozzarella
  • 3 dl okokt havreris
  • 3 persikor el 4 paraguayo
  • 1 msk olja
  • 1/2 msk balsamvinäger
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Koka havreriset enligt instruktioner på förpackningen. Strimla vitkålen och löken, skär tomaterna och persikorna i bitar.  Blanda ihop allt och fördela mozzarellan över alltsammans. Krydda med salt och peppar. Ringla över oljan och vinägern.

Servera med något gott från grillen och en god sås.

 

 

 

För er Viktväktare:

Personliga Points:  52 PP för allt

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita