Vitkålsfräs

skriv ut
4 portioner
  • 750 gram vitkål
  • 250 gr morötter
  • 400 gr valfri färs
  • 1 stor gul lök
  • 1-2 msk smör- & rapsolja
  • 4 msk valfri soja
  • peppar

 

Gör så här:

Finstrimla, gärna med mandolin, eller riv vitkålen. Riv morötterna. Finacka löken. Fräs färsen i en tjockbottnad kastrull. När färsen börjar bli tillagad tillsätts fettet och löken. Fräs tills löken börjar bli mjuk. Blanda ner morötterna och vitkålen i omgångar, ha i sojan, bland om ordentligt och fräs ihop under omrörning tills grönsakerna är mjuka men med lite tuggmotstånd kvar. Smaka av med peppar. Ta mer soja och det behövs mer sälta.

Servera direkt.

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 24, Blå 24, Lila 24 för hela grytan om man använder nötfärs max 10% och 1 msk fett. Grön 12, Blå 4, Lila 4 för hela grytan om man istället använder quornfärs.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita