Du i Fokus
Resor

FlixTrain är redo för avgång

skriv ut
Hösten 2019 meddelade den tyska aktören Flixtrain att man skulle ta sig in på den svenska marknaden. På grund av pandemin sköts premiärturen upp, men nu är det dags! På torsdag rullar de första Flixtrain-tågen sträckan mellan Göteborg och Stockholm. 

Sverige är bolagets första utlandsexpansion efter att ha gjort succé på hemmaplan i Tyskland. Tågen kommer till en början att trafikera sträckan Stockholm – Göteborg. Med ett biljettpris från 129 kr enkel väg, kommer FlixTrain bli Sveriges mest prisvärda tågbolag.

– FlixTrains ambition är att göra smart och hållbart resande tillgängligt för alla, oavsett storlek på plånboken. Vi ser därför att FlixTrain fyller ett tomrum på en växande marknad. Vi kommer dessutom kunna erbjuda ett integrerat buss- och tågnätverk med FlixBus och FlixTrain i kombination. Detta kommer förhoppningsvis uppmuntra fler att resa kollektivt, säger Peter Ahlgren FlixBus nordiska VD.

Inledningsvis kommer tågen att köra 38 avgångar per vecka med 2-3 avgångar per dag och riktning och med stopp i Södertälje, Hallsberg, Skövde eller Falköping. Sträckan Stockholm – Göteborg kommer att ta 3h 25 minuter.

– Vi kommer att ha avgångar under tider med högst efterfrågan. Att ta FlixTrain mellan Stockholm och Göteborg är nästan lika tidseffektivt som att ta flyget, men med betydligt mindre klimatpåverkan, säger Peter Ahlgren.

Biljetter köps på företagets hemsida, i apparna FlixBus och FlixTrain, i biljettautomater på Stockholms respektive Göteborgs central och genom återförsäljare, exempelvis Pressbyrån. Som första tågbolag i Sverige erbjuder även FlixTrain upp till fyra bokningsbara cykelplatser per avgång för den som vill ha med sig cykel på tåget.

 

 

 

Text och bild  – Pressmaterial

 

Visited 14 times, 1 visit(s) today