Vegetarisk chili
Härlig vegetarisk chili med röda bönor och majs – som med fördel avnjutes tillsammans med ett gott tomatris!
4 Portioner
- 2 dl ris, okokt
- 2 st gula lökar
- 1 vitlöksklyfta
- 1 chilipeppar, röd
- 1 burk kidneybönor,
- 2 dl majs
- 2 tsk rapsolja
- 3 msk tomatpuré
- 2 dl passerade tomater
- 2 tsk hackad oregano
- 1/2 tsk spiskummin
- 1 krm svartpeppar
- 1 tsk hackad mejram
- 1 msk persilja
Gör så här:
Koka riset.
Skala och hacka löken. Pressa vitlöken. Kärna ur och strimla chilin. Skölj bönorna och låt dem rinna av tillsammans med majsen.
Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs lök och vitlök 2-3 minuter tills löken är genomskinlig. Rör ner 1 msk tomatpuré och späd med passerade tomater. Tillsätt chili, majs och bönor. Krydda med oregano, spiskummin, salt och peppar, låt det puttra 3-5 minuter.
Strö över hackad persilja. Tillsätt resten av tomatpurén i riset och smaka av med mejram, salt och peppar, servera till chilin.
För er Viktväktare:
Points: 20 P för allt.
Personliga Points: 31-40 PP för allt.
Recept och bild – Viktväktarna
Visited 61 times, 1 visit(s) today