Vegetarisk chili

skriv ut

Härlig vegetarisk chili med röda bönor och majs – som med fördel avnjutes tillsammans med ett gott tomatris!

4 Portioner
  • 2 dl ris, okokt
  • 2 st gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 chilipeppar, röd
  • 1 burk kidneybönor,
  • 2 dl majs
  • 2 tsk rapsolja
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 dl passerade tomater
  • 2 tsk hackad oregano
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk hackad mejram
  • 1 msk persilja
Gör så här:

Koka riset.

Skala och hacka löken. Pressa vitlöken. Kärna ur och strimla chilin. Skölj bönorna och låt dem rinna av tillsammans med majsen.

Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs lök och vitlök 2-3 minuter tills löken är genomskinlig. Rör ner 1 msk tomatpuré och späd med passerade tomater. Tillsätt chili, majs och bönor. Krydda med oregano, spiskummin, salt och peppar, låt det puttra 3-5 minuter.

Strö över hackad persilja. Tillsätt resten av tomatpurén i riset och smaka av med mejram, salt och peppar, servera till chilin.

 

För er Viktväktare:

Personliga Points: 31-40 PP för allt.

 

Recept och bild – Viktväktarna