Du i Fokus
Dryck

Tegnér & Son lanserar elegant spanjor

skriv ut
Tegnér & Son är Sveriges äldsta aktiva vinhandlarfamilj, med obruten verksamhet sedan 1880. Nu lanserar den anrika svenska vinhandlarfamiljen sitt första rödvin –Tegnér & Son Gran Selección. Ett elegant och fylligt rödvin i läckert utformad box.

1880 slog mångsysslaren Esaias Adolf Tegnér sig ihop med Christian Wilcken. Tillsammans startade de Tegnér & Wilcken. 14 år senare drog sig Wilcken dock ur för att starta eget, men namnet behölls ändå många år efter det. 2011 sker första lanseringen under namnet Tegnér & Son, av vinhandlare Christer Tegnér – barnbarnsbarn till Esaias Tegnér – och hans söner.

Nu lanseras Tegnér & Son Gran Selección, en rödvinsbox i hårdpapp, med en unik cylinderformad design. Ambition har varit att skapa ett kvalitativt och prisvärt vin som passar alla tillfällen och det har man verkligen lyckas med.

Tegnér & Son Gran Selección består av en blandning av 70% procent Tempranillo (varav 20% är Gran Reserva som lagrats 36 mån på amerikanska och franska ekfat) samt 30% Syrah. Samtliga druvor kommer från den spanska regionen Tierra de Castilla IGP, drygt 15 mil söder om Madrid. Det varma och torra klimatet skapar de perfekta förutsättningarna för att druvorna ska utveckla den karaktäristiska smakprofilen. Vinet är helt utan adderat socker och har en sockerhalt på 0,13g/100ml.

”Gran Selección är vår första vinlansering under eget varumärke. Med den har vi ambitionen att skapa ett kvalitativt och prisvärt vin som passar alla tillfällen. Det är inte bara ett rödvin, utan resultatet av 140 års erfarenhet av vinbranschen och en passion som förädlats över fem generationers vinhandlare” säger Pontus Tegnér, femte generationens vinhandlare.

Resultatet är ett harmoniskt och uttrycksfullt vin med överflöd av bland annat mogen frukt och röda bär med inslag av nejlika och vanilj. Gran Selección är ett lent och fylligt vin, samtidigt som det har en elegans och en kryddighet som balanseras upp av en angenäm syra. Ett smakrikt vin som passar allt från chark till kryddstarka rätter, men även till ostbrickan och en chokladbit.

Gran Selección passar både nybörjaren och den erfarna konnässören och boxen blir definitivt en “snackis”.

 

Tegner & Son Gran Selección

Art nr: 54895

Pris: 289 kronor

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Pressmaterial

 

Visited 17 times, 1 visit(s) today