Du i Fokus
Mat & Dryck

Pasta med zucchini- och parmesansås

skriv ut
4 portioner
  • 1 stor rödlök
  • 1 stor zucchini
  • 5-6 vitlöksklyftor
  • 1-2 msk olivolja
  • 5 dl grädde
  • 1/2 msk hackad persilja
  • 50 gr riven parmesan
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Finhacka löken och pressa vitlöken. Skölj och tärna zucchinin.

Hetta upp fettet i en stekpanna, fräs lök, vitlök och zucchini tills zucchinin börjar bli lite mjuk. Häll över grädden, blanda om och låt koka ihop till lagom konsistens. Dra av pannan från plattan, ha ner persiljan och parmesanen. Blanda om och smaka av med salt och peppar.

Servera med pasta.

För er Viktväktare:

Points:  25 P för all sås om man använder 1 msk olja, samt 4%-ig matlagningsgrädde.

Personliga Points:  24 PP för all sås om man använder 1 msk olja, samt 4%-ig matlagningsgrädde.

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 12 times, 1 visit(s) today