Pasta med trattkantarellsås
4 Portioner
- ca 400 gr färska trattkantareller (eller annan svamp)
- 2 stora schalottenlökar
- 1/2 kruka färsk basilika
- 1 msk olivolja
- 3 dl matlagningsgrädde
- 1 buljongträning (svamp)
- 1 dl vitt vin
- 1/2 dl hett vatten
- salt
- peppar
Gör så här:
Skala och hacka löken. Fräs lök i oljan i en het stekpanna, tillsätt svampen när löken blivit glansig. Stel tills vätskan försvinner. Tillsätt vinet och låt koka ett par minuter. Lös upp buljongtärningen i det heta vattnet. Häll matlagningsgrädde och buljongen över svampen och låt koka ihop tills det blir krämigt. Ta bladen från basilikan, grovhacka och bland ner i såsen. Smaka av med salt och peppar.
Servera med nykokt pasta och riven parmesan.
För er Viktväktare:
Points: 13 P för all sås om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och matlagningsvin. Lägg till P för pasta och ev parmesan.
Personliga Points: 13 PP för all sås om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och matlagningsvin. Lägg till PP för pasta och ev parmesan.
Mitt WW: Grön 10, Blå 10 för all sås om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och matlagningsvin. Lägg till Sp för pasta och ev parmesan.
SmartPoints Flex: 10 SP Flex för all sås om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och matlagningsvin. Lägg till Sp för pasta och ev parmesan.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita