Ost- och skinkpaj
4 portioner
Pajdeg
- 2,5 dl mjöl
- 125 gr Grekisk Yoghurt
- 25 gr smör och rapsolja
- 2 msk vatten
- 1 nypa salt
Fyllning
- 150 gr rökt skinka
- 200 gr broccoli
- 1 bit purjo, ca 75 gr
- 1 msk fett
- 3 dl riven ost
- 4 ägg
- salt
- peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Börja med pajdegen genom att blanda ihop alla ingredienser, i en bunke eller matberedare, till en slät deg. Ta en pajform, ca 20 ca i diameter, och tryck ut degen i formen. Var noga med att trycka ner ordentligt i kanterna. Nagga med en gaffel och grädda i ugn ca 10-15 minuter, tills den börjar få lite färg. Ta ut och ställ åt sidan.
Tärna skinkan och finstrimla purjon, dela broccolin i mindre bitar. Fräs skinkan snabbt i en varm panna, tillsätt smör och purjo. När purjon börjar bli mjuk tillsätts även broccolin. Fräs ihop alltsammans ett par minuter.
Ha ner fyllningen i pajskalet, strö över osten. Knäck äggen i en bunke, vispa upp dem med lite salt och peppar och häll detta jämnt fördelat över fyllningen. Grädda i ugn ca 20-25 minuter.
Servera med en fräsch sallad eller ha som rätt på buffébordet.
För er Viktväktare:
Points: 23 P för själva pajskalet om man använder Larsas fettfria Grekiska Yoghurt, plus 13 P för fyllningen om man använder max 10%-ig riven ost.
Personliga Points: 23-24 PP för själva pajskalet om man använder Larsas fettfria Grekiska Yoghurt, plus 13-22 PP för fyllningen om man använder max 10%-ig riven ost.
MittWW: Grön 40, Blå 31, Lila 31 för hela, om man använder Larsas fettfria Grekiska Yoghurt och max 12%-ig riven ost.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita
Pingback: Matsedel v 32 – augusti