Du i Fokus
Mat & Dryck

Ost- och skinkpaj

skriv ut
4 portioner

Pajdeg

  • 2,5 dl mjöl
  • 125 gr Grekisk Yoghurt
  • 25 gr smör och rapsolja
  • 2 msk vatten
  • 1 nypa salt

Fyllning

  • 150 gr rökt skinka
  • 200 gr broccoli
  • 1 bit purjo, ca 75 gr
  • 1 msk fett
  • 3 dl riven ost
  • 4 ägg
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Börja med pajdegen genom att blanda ihop alla ingredienser, i en bunke eller matberedare, till en slät deg. Ta en pajform, ca 20 ca i diameter, och tryck ut degen i formen. Var noga med att trycka ner ordentligt i kanterna. Nagga med en gaffel och grädda i ugn ca 10-15 minuter, tills den börjar få lite färg. Ta ut och ställ åt sidan.

Tärna skinkan och finstrimla purjon, dela broccolin i mindre bitar. Fräs skinkan snabbt i en varm panna, tillsätt smör och purjo. När purjon börjar bli mjuk tillsätts även broccolin. Fräs ihop alltsammans ett par minuter.

Ha ner fyllningen i pajskalet, strö över osten. Knäck äggen i en bunke, vispa upp dem med lite salt och peppar och häll detta jämnt fördelat över fyllningen. Grädda i ugn ca 20-25 minuter.

Servera med en fräsch sallad eller ha som rätt på buffébordet.

För er Viktväktare:

Points: 23 P för själva pajskalet om man använder Larsas fettfria Grekiska Yoghurt, plus 13 P för fyllningen om man använder max 10%-ig riven ost.

Personliga Points: 23-24 PP för själva pajskalet om man använder Larsas fettfria Grekiska Yoghurt, plus 13-22 PP för fyllningen om man använder max 10%-ig riven ost.

MittWW: Grön 40, Blå 31, Lila 31 för hela, om man använder Larsas fettfria Grekiska Yoghurt och max 12%-ig riven ost.

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 2 708 times, 1 visit(s) today

Ett svar på ”Ost- och skinkpaj

Kommentarer är stängda.