Du i Fokus
Mat & Dryck

Omelett med skinka, tomat, ost och ruccola

skriv ut
Detta är en riktigt god omelett som du bara steker på en sida för att få den lite krämig inuti. Fyllningen kan du göra i en liten panna vid sidan om för att få knaprigheten på skinkan, men det behövs egentligen inte.

1 portioner
  • 2 ägg
  • 1 msk mellanmjölk (vatten går bra)
  • lite salt och vitpeppar
  • 1 tsk matolja till stekning

Fyllning:

  • 2 skivor skinka
  • 1 msk riven ost 17 %
  • 1 körsbärstomat
  • ruccolablad
Gör så här:

Vispa ihop ägg och mjölk tillsammans, salta och peppra. Skär skinkan och riv osten. Ta bort kärnhuset från körsbärstomaten och tärna den också. Värm två stekpannor, en större och en lite mindre. Häll matoljan i den större pannan som du ska steka omeletten i.

Börja med att steka skinkan tillsammans med tomaten i den mindre panna. Häll äggsmeten i den större. När äggsmeten precis har stelnat så lägger du skink- och tomatfräset över halva omeletten. Lägg även den rivna osten och några ruccolablad. Stäng omeletten genom att lägga över den sidan som är utan fyllning.

Servera genast tillsammans med grönt. Smaklig måltid.

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 6, Blå 2 per portion.

SmartPoints Flex: 2 SP Flex per portion.

SmartPoints: 6 SP per portion.

 

Recept och bild – Nadjaskitchen

Visited 95 times, 1 visit(s) today