Omelett med skinka, tomat, ost och ruccola
1 portioner
- 2 ägg
- 1 msk mellanmjölk (vatten går bra)
- lite salt och vitpeppar
- 1 tsk matolja till stekning
Fyllning:
- 2 skivor skinka
- 1 msk riven ost 17 %
- 1 körsbärstomat
- ruccolablad
Gör så här:
Vispa ihop ägg och mjölk tillsammans, salta och peppra. Skär skinkan och riv osten. Ta bort kärnhuset från körsbärstomaten och tärna den också. Värm två stekpannor, en större och en lite mindre. Häll matoljan i den större pannan som du ska steka omeletten i.
Börja med att steka skinkan tillsammans med tomaten i den mindre panna. Häll äggsmeten i den större. När äggsmeten precis har stelnat så lägger du skink- och tomatfräset över halva omeletten. Lägg även den rivna osten och några ruccolablad. Stäng omeletten genom att lägga över den sidan som är utan fyllning.
Servera genast tillsammans med grönt. Smaklig måltid.
För er Viktväktare:
Mitt WW: Grön 6, Blå 2 per portion.
SmartPoints Flex: 2 SP Flex per portion.
SmartPoints: 6 SP per portion.
Recept och bild – Nadjaskitchen