Spagetti och kasslersås
4 Portioner
- 400 gr kassler
- 1 gul lök
- 1-2 vitlöksklyftor
- 1 burk krossade tomater
- 2 dl matlagningsgrädde
- 1/2 dl hett vatten
- 1/2 dl kallt vatten
- 1 buljongtärning (kött)
- 1 msk majsstärkelse
- 1 msk olja
- 1 msk oregano
- 1 msk basilika
- salt
- peppar
Gör så här:
Finstrimla kasslern. Hacka lök, pressa vitlök, hetta upp oljan och fräs löken någon minut. Tillsätt kasslern och fortsätt fräsa tills allt fått lite färg. Lös upp buljongtärningen i det heta vattnet. Häll ner buljongen, tomaterna och matlagningsgrädden i pannan. Tillsätt basilikan och oreganon, blanda om och låt småputtra 5-6 minuter. Känns såsen för tunn kan den redas med majsstärkelse utblandad i det kalla vattnet och låt koka någon minut till. Smaka av med salt och peppar.
Servera med pasta.
För er Viktväktare:
Points: 18 P för hela grytan om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och reder med majsstärkelse. Lägg till P för pasta.
Personliga Points: 18 PP för hela grytan om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och reder med majsstärkelse. Lägg till PP för pasta.
Mitt WW: Grön 15, Blå 15, Lila 15 för hela grytan om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och reder med majsstärkelse. Lägg till SP för pasta.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita