Spagetti och kasslersås

skriv ut
4 Portioner
  • 400 gr kassler
  • 1 gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 dl hett vatten
  • 1/2 dl kallt vatten
  • 1 buljongtärning (kött)
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 msk olja
  • 1 msk oregano
  • 1 msk basilika
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Finstrimla kasslern. Hacka lök, pressa vitlök, hetta upp oljan och fräs löken någon minut. Tillsätt kasslern och fortsätt fräsa tills allt fått lite färg. Lös upp buljongtärningen i det heta vattnet. Häll ner buljongen, tomaterna och matlagningsgrädden i pannan. Tillsätt basilikan och oreganon, blanda om och låt småputtra 5-6 minuter. Känns såsen för tunn kan den redas med majsstärkelse utblandad i det kalla vattnet och låt koka någon minut till. Smaka av med salt och peppar.

Servera med pasta.

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 15, Blå 15 för hela grytan om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och reder med majsstärkelse. Lägg till SP för pasta.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita