Omelett med kantareller
1 portion
Omeletten
- 3-4 ägg
- 1 msk vatten
- salt
- peppar
Fyllning
- 2-3 dl kantareller (eller annan svamp)
- 1 lök
- 1 tsk parmesan
- salt
- peppar
1-2 msk fett till tillagningen
Gör så här:
Finhacka löken. Hetta upp en stekpanna och ha i svampen. Låt svampen fräsa ett par minuter för att få bort lite vätska. Sänk värmen och ha i hälften av fettet, tillsätt löken. Stek tills löken är mjuk och smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.
Knäck äggen i en skål och tillsätt vattnet, vispa ihop. Häll över smeten i en uppvärm stekpanna med resten av fettet. Stek tills omelleten är fast och har en fin färg. Häll över på tallrik, ha i svampen i ena halvan samt lite riven parmesan och vik ihop omeletten.
Servera direkt, gärna med en fräsch sallad.
För er Viktväktare:
Points: 5 P om man använder 1 msk fett att steka i.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Pingback: Matsedel v 30