Du i Fokus
Mat & Dryck

Ljummen potatissallad med fetaost

skriv ut
4 portioner
  • 600 gr färskpotatis (små)
  • 150 gr fetaost
  • 1 röd paprika
  • 3-4 tomater
  • 1/2 gurka
  • 1 röd lök
  • ca 100 gr bladspenat
  • dill – hackad eller torkad
  • 1/2 – 1 msk balsamvinäger
  • 1-2 msk olivolja
  • 1/2 kruka basilika
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Tvätta potatisen, dela dem om de är stora. Hetta upp hälften av fettet i en panna och stek potatisen på medelhög värme. Rör om regelbundet så den inte bränns eller fastnar.

Grovhacka tomaterna, gurkan och paprikan. Skala löken och grovhacka även löken. Lägg de hackade grönsakerna i en skål och riv ner spenaten. Ställ åt sidan.

När potatisen börjar få färg, tillsätts dillen och salt. Blanda om ordentligt så alla potatisar får smak. Fortsätt steka tills potatisen börjar bli mjuk.

Häll ner resten av olivoljan i grönsakerna, salta, peppra och blanda om. Lägg upp salladen på ett större fat, häll den färdiga potatisen över grönsakerna. Smula över fetaosten, ringla vinäger över alltsammans och toppa med hackad basilika.

Servera som det är eller med något gott från grillen.

För er Viktväktare:

Points: 18 P för allt om man använder 1 msk olja, 1 msk balsamvinäger och 3%-ig salladsost (Apetina).

Personliga Points: 8-17 PP för allt om man använder 1 msk olja och 3%-ig salladsost (Apetina).

Mitt WW: Grön 19, Blå 19, Lila 7 för allt om man använder 1 msk olja och 3%-ig salladsost (Apetina).

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 34 times, 1 visit(s) today