Du i Fokus
Dryck

Castillo de Gredos Organic – populärt vin med ny design

skriv ut
Det populära vinet Castillo de Gredos har funnits på den svenska marknaden sedan 1998. Nu har folkets favorit på 1-liters tetra nytt ekologiskt innehåll och kommer i ny stilren förpackning.

Castillo de Gredos Organic kommer från Spaniens största vinhus J. García Carrión och finns i två varianter. Det röda Castillo de Gredos Tinto Organic och det vita Castillo de Gredos Blanco Organic som båda är bra viner till fördelaktiga priser och som dessutom kan avnjutas med gott miljösamvete.

Vinerna passar perfekt till alla de tillfällen i sommar när ett enklare tetravin faktiskt gör sig bättre än ett lyxigt vin. De passar exempelvis utmärkt att bära med sig till picknicken och andra utflykter, när man vill äta middag utomhus i trädgården, som enklare bordsvin eller som bas i en fräsch sangria.

– Det är med glädje vi introducerar Castillo de Gredos Organic. Förpackningen är klimatsmart och innehållet ekologiskt så de populära tetrorna känns helt rätt i tiden för miljön. Castillo de Gredos är det vin som säljer mest i Sverige och det känns oerhört bra att de nu kan erbjuda svenska konsumenter ekologiska viner. Dessutom nu när innehållet i tetrorna är ekologiskt betyder det att kvaliteten har förbättrats, säger Marie-Louise Feiler, Senior Brand Manager hos Altia.

Castillo de Gredos är svenskarnas favorit och var ett av de första spanska vinerna som vann svenskarnas hjärtan. De klimatsmarta tetrornas nya utseende har försetts med organiska grafiska illustrationer av växter och djur på en bakgrund i ofärgad papp som skall spegla det ekologiska innehållet.

Castillo de Gredos Blanco Organic har en medelstor doft med inslag av päron, örter och honung. Smaken är torr och fruktig med inslag av honungsmelon och päron. Passar som sällskapsdryck och till lätta och medelkraftiga fiskrätter, och passar bra till exempelvis en stekt sejfile eller en fräsch laxrulle.

Castillo de Gredos Blanco Organic, 1-liters Tetra

Artikelnr: 12798

Pris: 63 kr

 

Castillo de Gredos Tinto Organic har en medelstor och bärig doft med inslag av körsbär, blåbär och kryddor. Smaken är mjuk med inslag av körsbär, blåbär och kryddor. Passar som sällskapsdryck eller kraftiga fiskrätter, sallader och lättare kötträtter, och passar bra till exempelvis en kycklingsallad.

Castillo de Gredos Tinto Organic, 1-liters Tetra

Artikelnr: 12797

Pris: 66 kr

 

Text & Bild – Pressmaterial

 

Visited 33 times, 1 visit(s) today