Så kommer du ihåg att dricka vatten i sommar

skriv ut
Krävs det en rejäl huvudvärk för att du ska påminnas om att dricka vatten? Då är du är inte ensam. En ny undersökning från sanitetsleverantören GROHE visar att nästan två av fem svenskar tycker det tar för lång tid för vattnet att bli kallt och vill inte slösa kranvatten. 80 procent vill även ha sitt vatten iskallt. Därför listar GROHE nu sina bästa tips för att inte glömma bort vattnet i sommar. 

GROHEs kampanj Made For Swedish Water vill uppmärksamma svenska folkets relation till kranvatten. Undersökningen som gjordes i samband med kampanjen visar att 6 av 10 har kylt vatten i kylskåpet. Detta är en perfekt påminnelse om att dricka vatten varje gång kylskåpsdörren slås upp. När sommaren och värmen vi alla längtat efter är runt hörnet så är det viktigare än någonsin att komma ihåg att dricka vatten. Därför lista GROHE nu tre knep att ta till i sommar.

– Vi har den otroliga förmånen att ha rent kranvatten tillgängligt i våra hem, ändå glömmer vi bort att faktiskt dricka det. Att förvara vatten i kylen som flera svenskar gör är ett riktigt användbart knep. Ett annat tips för de som älskar iskallt vatten är vårt vattensystem från GROHE Blue som kyler ned vattnet. Vill man lyxa till det ännu mer kan man även välja kolsyrat vatten direkt i kranen, säger Christina Holmberg, PR & Communications Manager på GROHE Sverige.

Tre tips för att komma ihåg att dricka vatten:

1. Isglass

Är din favoritsmak hallon, blåbär eller jordgubbar? Mixa ihop dina favoritsmaker med vatten och ställ in i frysen. Vips – några timmar senare kan du frossa i isglass och samtidigt få i dig vatten. Perfekt att ta med sig ut på picknicken, balkongen eller bjuda gästerna på i sommar.

2. Vatten i kylskåpet

Dagligen ska vi dricka 1-2 liter vatten vilket kan kännas som många glas per dag. Fyll därför upp en kanna med vatten och ställ in den i kylen, men knepet tar inte slut där. Lätt kan du märka ut hur mycket du borde ha druckit vid olika tidpunkter på dagen.

3. Frossa i vattenmelon

Om det känns tråkigt att dricka vatten, ät det istället! Sommaren är den perfekta tiden för att duka upp med allt från vattenmelon till härliga sallader. Packa ned goda frukter fyllda med vatten och ta med till stranden eller båtutflykten.

 

Text och bild – Grohe