Kycklinggryta med aprikoser

skriv ut
4 Portioner
  • 500 gr kycklingfilé
  • 1-2 msk smör- och rapsolja
  • 80 gr torkade aprikoser
  • 60 gr mangochutney
  • 2 gula lökar
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Hacka aprikoserna och lägg dem åt sidan. Hacka löken och strimla kycklingen. Fräs kycklingen i hälften av fettet, salta och peppra. Tillsätt löken och resten av fettet när kycklingen börjar få färg. Fortsätt fräsa ytterligare ett par minuter. Ha i aprikoserna, chutneyn och grädden. Blanda om och låt småputtra 5-10 minuter, till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar.

Servera med kokt ris och en fräsch sallad.

 

För er Viktväktare:

Mitt VV: Grön 37, Blå 32, Lila 32 för alla kyckling om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och 1 msk grädde. Lägg till Sp för riset.

 

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita