Lätt grönsakspaj
4 portioner
Pajdeg
- 2,5 dl mjöl
- 125 gr Grekisk Yoghurt
- 25 gr smör och rapsolja
- 2 msk vatten
- 1 nypa salt
Fyllning
- 1 liten zucchini
- 200 gr färska champinjoner
- 1 gul lök
- 1 liten paprika
- 1 chili
- 4 ägg
- 1 dl riven ost
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Börja med pajdegen genom att blanda ihop alla ingredienser, i en bunke eller matberedare, till en slät deg. Ta en pajform, ca 20 ca i diameter, och tryck ut degen i formen. Var noga med att trycka ner i kanterna. Nagga med en gaffel och grädda i ugn ca 10-15 minuter, tills den börjar få lite färg. Ta ut och ställ åt sidan.
Skär champinjoner, lök, paprika och zucchini halvor och sedan i tunna skivor. Kärna ur chilin och skiva även den tunt. Hetta upp en stekpanna, ha champinjonerna och fräs dem tills de är torra, börjar “gnissla” och får lite färg. Ha i zucchinin, blanda och fräs 2-3 minuter. Ha i resten av grönsakerna, blanda om, salta och peppra, och fräs tills vätskan är nästan borta.
Ha ner fyllningen i pajskalet, så mycket du får plats med. Knäck äggen, vispa upp dem med lite salt och peppar och häll detta jämnt fördelat över grönsakerna. Strö över osten. Grädda i ugn ca 20-25 minuter.
Servera med en fräsch sallad eller ha som rätt på buffébordet.
För er Viktväktare:
Points: 23 P för själva pajskalet om man använder Larsas fettfria Grekiska Yoghurt, plus 2 P för fyllningen om man använder max 10%-ig riven ost.
Personliga Points: 23-24 PP för själva pajskalet om man använder Larsas fettfria Grekiska Yoghurt, plus 2-11 PP för fyllningen om man använder riven ost 10%.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita
Pingback: Gott i påsk!