Lätt grönsakspaj

skriv ut
4 portioner

Pajdeg

  • 2,5 dl mjöl
  • 125 gr Grekisk Yoghurt
  • 25 gr smör och rapsolja
  • 2 msk vatten
  • 1 nypa salt

Fyllning

  • 1 liten zucchini
  • 200 gr färska champinjoner
  • 1 gul lök
  • 1 liten paprika
  • 1 chili
  • 4 ägg
  • 1 dl riven ost
Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Börja med pajdegen genom att blanda ihop alla ingredienser, i en bunke eller matberedare, till en slät deg. Ta en pajform, ca 20 ca i diameter, och tryck ut degen i formen. Var noga med att trycka ner i kanterna. Nagga med en gaffel och grädda i ugn ca 10-15 minuter, tills den börjar få lite färg. Ta ut och ställ åt sidan.

Skär champinjoner, lök, paprika och zucchini halvor och sedan i tunna skivor. Kärna ur chilin och skiva även den tunt. Hetta upp en stekpanna, ha champinjonerna och fräs dem tills de är torra, börjar “gnissla” och får lite färg. Ha i zucchinin, blanda och fräs 2-3 minuter. Ha i resten av grönsakerna, blanda om, salta och peppra, och fräs tills vätskan är nästan borta.

Ha ner fyllningen i pajskalet, så mycket du får plats med. Knäck äggen, vispa upp dem med lite salt och peppar och häll detta jämnt fördelat över grönsakerna. Strö över osten. Grädda i ugn ca 20-25 minuter.

Servera med en fräsch sallad eller ha som rätt på buffébordet.

 

För er Viktväktare:

MittWW: Blå 23, Grön 33 om man använder Larsas fettfria Grekiska Yoghurt och max 12%-ig riven ost.

Smartpoints Flex: 23 SP Flex om man använder Larsas fettfria Grekiska Yoghurt och max 12%-ig riven ost.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita