Du i Fokus
Mat & Dryck

Höstiga kantarellmackor

skriv ut
4 mackor
  • 4 skivor bröd
  • 1 dl riven ost

Svampstuvning

  • 400 g kantareller
  • 1 msk smör & rapsolja
  • 1 hackad lök
  • 2 msk majsstärkelse
  • 2,5 dl grädde
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Gärna grillfunktion om det finns på ugnen.

Koka svampen på svag värme tills nästan all vätska är borta.  Tillsätt fettet och löken och låt allt fräsa ihop några minuter. Strö över majsenamjölet, rör ut detta ordentligt så alla eventuella klumpar försvinner och häll på grädden. Koka ihop tills det tjocknar och smaka av med salt och peppar.

Rosta gärna mackorna och lägg sedan stuvningen ovanpå brödet, strö riven ost över och gratinera i ugn ca 5-10 min, eller tills osten har smält och fått fin färg.

För er Viktväktare:

Points: 6 P per macka om man använder Pågens Levain, max 4%-ig grädde och 10%-ig ost.

Personliga Points: 5 PP per macka om man använder Pågens Levain, max 4%-ig grädde och 10%-ig ost.

Mitt WW: Grön 5, Blå 5, lila 5 per macka om man använder Pågens Levain, max 4%-ig grädde och 10%-ig ost.

Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 12 times, 1 visit(s) today