Härlig Sommartallrik
Kallskuret passar riktigt bra en varm sommardag och är lätt att förbereda en stund innan och sedan förvara i kylen tills man ska äta. Den här sommartallriken kan delas av fler eller ätas av en person som en rejäl måltid. Den passar också bra på buffébordet.
1 (stor) tallrik
- 200 gr skalade räkor
- 60 gr prosciutto
- 1 rödlök
- 1/2 avokado
- 1 mozzarella a 125 gr
- 1 tomat
- olivolja
Gör så här:
Skär tomaten, löken och mozzarellan i skivor och lägg omlott längst kanten på en stor tallrik.
Ta prosciutton försiktigt ur paketet och rulla till fina rullar och lägg även dessa längst kanten.
Skär avokadon i skivor och lägg den på sista utrymmet längst kanten.
Ta de skalade räkorna och lägg i en hög i mitten.
Ringla olivolja över, krydda ev lite svartpeppar och garnera med basilika.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 21 P för hela tallriken, om man tar 1 tsk olja
Points: 21 P för hela tallriken, om man tar 1 tsk olja
Recept och bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Pingback: Matsedel v 28 – mat för små kök
Pingback: Tips på mat ”på rull”