Du i Fokus
Mat & Dryck

Räkor med saffran- och vitvinssås

skriv ut
4 portioner
  • 280 gr skalade räkor
  • 1-2 msk olivolja
  • 1 zucchini ca 350 gr
  • 4-5 vitlöksklyftor
  • 2 dl vitt vin
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 1 buljongtärning (fisk)
  • 1/2 gr saffran (1 påse)
  • salt
  • vitpeppar
Gör så här:

Pressa vitlöken. Tärna zucchinin.

Hetta upp oljan i en stekpanna, fräs vitlöken en halv minut. Ha i zucchini och fräs ihop med vitlöken ett par minuter. Häll ner vinet och låt koka någon minut. Tillsätt grädde och saffran och smula ner buljongtärningen. Låt alltsammans koka ihop tills såsen börjar tjockna. Ta av kastrullen från värmen, blanda ner räkorna och låt dem bli varma på eftervärme. Smaka av med salt och peppar.

Servera med nykokt pasta och strö över parmesan.

För er Viktväktare:

Points: 17 P för hela såsen om man använder 1 msk olja, matlagningsvin samt 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för pasta och parmesan.

Pesonliga Points: 16-19 PP för hela såsen om man använder 1 msk olja, matlagningsvin samt 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till SP för pasta och parmesan.

Mitt WW: Grön 17, Blå 15, Lila 15 för hela såsen om man använder 1 msk olja, matlagningsvin samt 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till SP för pasta och parmesan.

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 27 times, 1 visit(s) today