Gulaschsoppa för både gryta och Crockpot
4 portioner
- 300 gr bog av nötkött
- 300 gr potatis
- 3 morötter
- 2 gula lökar
- 1 msk flytande margarin
- 2 tsk salt
- 1/2 tsk peppar
- 1 liter vatten
- 2 köttbuljongtärningar
- 2 msk tomatpuré
- 2 tsk paprikapulver
- 1/2 tsk hel kummin
Gör så här:
Skär köttet i små bitar. Skala potatisen och skär den i små bitar. Skala och skiva morötter och lök.
Stek kött och lök i fettet i en stor gryta. Salta och peppra. Tillsätt resten av ingredienserna och låt sjuda i ca 20 minuter. Späd ev med mer buljong och smaka av med salt och peppar.
För Crockpot:
Dubbla eventuellt receptet om du har en större Crockpot. Skär köttet i små bitar. Skala potatisen och skär den i små bitar. Skala och skiva morötter och lök. Tillsätt alla ingredienser utom smör (behövs inte vid tillagning i Crockpot) och ställ Crockpoten på ettan i 6 timmar. Känn på potatisen, höj till 2 en liten stund om den är hård.
Servera gärna med yoghurt och bröd.
För er Viktväktare:
Points: 20 P för hela soppan. 16 P om man gör den i Crockpot eftersom man då utesluter fettet. Lägg till P för eventuella tillbehör.
Personliga Points: 6-20 PP för hela soppan. 6-16 PP om man gör den i Crockpot eftersom man då utesluter fettet. Lägg till PP för eventuella tillbehör.
MittWW: Grön 17, Blå 17, Lila 10 för hela soppan. 11 på både Grön och Blå, 7 på Lila om man gör den i Crockpot eftersom man då utesluter fettet. Lägg till SP för eventuella tillbehör.
Recept: Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita
Pingback: Matsedel v 50 – Luciaveckan
Pingback: Matsedel v 6