Du i Fokus
Hem & Inredning

Hantverk i vacker gråskala – Kryddad!

skriv ut
Kryddad är en tillfällig kollektion i vacker gråskala. Det är femte kollektion som IKEA skapar tillsammans med indiska företag som arbetar för social förändring i landet. Målet är att minska fattigdom och stärka kvinnor genom företagande.

Kollektion är resultatet av det gemensamma arbetet mellan IKEA designer Sarah Fager och hantverkare från Rangsutra och Industree Producer Transform, två sociala företag som leds och drivs av kvinnor. Många av hantverkarna är antingen aktieägare eller delägare via självhjälpsgrupper.

”Det här är väldigt personligt för mig. Att som mamma och kvinna få komma till Indien och träffa de här kvinnorna som har helt andra utmaningar. Att få vara en del av något som kan hjälpa dem att utvecklas och växa, få deras barn att växa – i synnerhet flickorna. Det har varit helt otroligt”, Sarah Fager, IKEA designer.

Särskilt för kvinnor på den indiska landsbygden innebär en regelbunden inkomst en värld av nya möjligheter. Det kan vara att öppna ett bankkonto, att investera i barnens (framför allt döttrarnas) utbildning samt att stärka sitt självförtroende och sina kunskaper som hantverkare och affärskvinnor.

Kryddad är en tillfällig kollektion består av handbroderade kuddfodral, stolsdynor, löpare och lådor samt handvävda väskor, korgar, tabletter, golvkuddar och sittpuffar i förnyelsebar bananfiber. Kollektionen baseras på olika nyanser av grått med lokala hantverkstraditioner.

Säljstart Sverige: 24 mars, 2017

 

Text och bild – pressmaterial

Visited 8 times, 1 visit(s) today