Emerald Apple – Årets Lakritscocktail

skriv ut
Nionde upplagan av Lakritsfestivalen står för dörren och för andra året i rad skapar Jennie Pihl festivalens officiella lakritscocktail. “”Årets lakritscocktail tar dig till sommarens varma kvällar med cocktailpartyn, takterrasser och solnedgångar. En frisk smak av äpple, en hint av fläder som mynnar ut i viol och lakrits”.

Emerald Apple

2cl Apple sourz
1cl St. Germain
1cl Mads Vodka
1cl Smirnoff Green Apple eller t ex Mads Vodka med några droppar färskpressad juice från grönt äpple
1cl sockerlag
1cl citronjuice
En droppe Lakritssyrup
Monin violette
Sodavatten

Häll spriten i en shaker tillsammans med is, lakrits, socker och citron, rör om.
Fyll ett kylt cocktailglas, toppa med sodavatten och avsluta med att skikta violen i botten på glaset. Garnera gärna med ett äpplehjärta eller varför inte valfri favoritlakrits.

 

Lakritsfestivalen äger rum 1-2 mars i Globens Annex. Det blir workshops, pysselverkstad, matlagning och bakning. Fredriks Fika (Fredrik Nyhlen) och Matfashionistan (Catarina König) mfl kommer med överraskningar, Liv Sandberg visar sina fantastiska bakverk, Lakritskocken Douglas Spiik visar upp sina lakritskryddor och en massa annat. För lakritsälskare är detta ett paradis och årets höjdpunkt.

Text – Marlene Rindå Jikita, Recept och bild – Jennie Pihl