Gingravad lax

skriv ut
4-6 portioner
  • 1 kg lax, mittbiten
  • 2 msk Hendrick’s Gin
  • ½ dl salt
  • ½ dl strösocker
  • 1 tsk svartpeppar, grovt stött
  • 12 enbär, grovt stötta
  • 1 dl fint hackad dill

 

Gör så här:

Dela laxen i två jämnstora bitar. Smörj in dem med Hendrick´s Gin. Blanda salt, socker, peppar och enbär och klappa in blandningen i laxbitarnas köttsidor. Strö dillen över den ena sidan och lägg den andra ovanpå så köttsidorna ligger mot varandra. Lägg laxen i dubbla plastpåsar, förslut och låt grava i kylen i 2 dygn. Vänd ett par gånger under tiden. Skiva tunt med vass kniv.

Servera laxen tillsammans med sallad, skivat päron och lite hasselnötter och droppa över lite god olivolja. Toppa gärna med lite gräslök.

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 57 om man gör precis som receptet säger, 46 om man använder sötströ. Blå 13, Lila 13 om man gör precis som receptet säger, 2 om man använder sötströ.

 

 

Recept – Eleonora von Essen, Bild – Hendricks Gin