Färskpotatis på grillen med räkröra
4 personer
- 800 g färskpotatis
- 1 knippe dill
- 1 msk smör
- 400 g skalade räkor
- 2 dl crème fraiche
- 1 liten röd lök, finhackad
- 4 msk löjrom, alternativt röd kaviar
- 1 citron
- salt och svartpeppar
Gör så här:
Dela potatisarna i mindre bitar och fördela på fyra folieark tillsammans med smör och dillkvistar (ta undan ca 3 msk dill till röran).
Lägg på grillen och grilla ca 20 minuter eller tills potatisen blivit mjuk.
Medan potatisen bakas blandar man ihop räkröran. Blanda räkorna, crème fraiche, 3 msk finhackad dill, salt och svartpeppar.
Öppna foliepaketen och toppa med räkröran, rödlök och löjrom.
Servera med en citronklyfta.
För er Viktväktare:
Points: 20 P för allt, om man använder Larsas fettfria Grekiska yoghurt.
Personliga Points: 5-30 för allt, om man använder Larsas fettfria Grekiska yoghurt.
MittWW: Grön 7, Blå 6 för en portion om man använder Larsas Fettfria Grekiska Yoghurt.
SmartPoints Flex: 8 SP Flex per portion och man använder Turkisk Yoghurt 3,5% istället för crème fraiche.
Recept och bild – Svensk Potatis