Du i Fokus
Mat & Dryck

Färskpotatis på grillen med räkröra

skriv ut
4 personer
  • 800 g färskpotatis
  • 1 knippe dill
  • 1 msk smör
  • 400 g skalade räkor
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 liten röd lök, finhackad
  • 4 msk löjrom, alternativt röd kaviar
  • 1 citron
  • salt och svartpeppar
Gör så här:

Dela potatisarna i mindre bitar och fördela på fyra folieark tillsammans med smör och dillkvistar (ta undan ca 3 msk dill till röran).

Lägg på grillen och grilla ca 20 minuter eller tills potatisen blivit mjuk.

Medan potatisen bakas blandar man ihop räkröran. Blanda räkorna, crème fraiche, 3 msk finhackad dill, salt och svartpeppar.

Öppna foliepaketen och toppa med räkröran, rödlök och löjrom.

Servera med en citronklyfta.

För er Viktväktare:

Points: 20 P för allt, om man använder Larsas fettfria Grekiska yoghurt.

Personliga Points: 5-30 för allt, om man använder Larsas fettfria Grekiska yoghurt.

MittWW: Grön 7, Blå 6 för en portion om man använder Larsas Fettfria Grekiska Yoghurt.

SmartPoints Flex: 8 SP Flex per portion och man använder Turkisk Yoghurt 3,5% istället för crème fraiche.

Recept och bild – Svensk Potatis

Visited 336 times, 1 visit(s) today