Campingbio – Sveriges största utomhusturné sommaren 2022

skriv ut
Nu är det klart att eventkonceptet Campingbio åker ut på en rikstäckande Sverigeturné sommaren 2022. Campingbio är gratis och bjuder tillsammans med sina partners besökarna på roliga aktiviteter och filmvisning under bar himmel.

Campingbio turnerade med stor succé åren 2006-2010 i samarbete med SF. När SF sedan köptes upp av Filmstaden lades turnén ner. För två år sedan tog man upp idén igen i nytt fräscht format och blev rikstäckande med digitala inslag. Efter två inställda turnéer på grund av pandemin, är Campingbio nu redo att ge sig ut och möta filmpubliken igen.

– Vi kommer att besöka 30-35 campingplatser från Pite Havsbad i norr till Simrishamn i söder, säger Josefin Söderlind som är ansvarig för turnéläggningen och en av arrangörerna för evenemanget.

Campingbio är turnén som bjuder på gratis utomhusbio och roliga aktiviteter under bar himmel Turnen är rikstäckande och besöker ca. 40 campingplatser i hela Sverige. Man visar en matinéfilm på eftermiddagen och en familjefilm på kvällen. Mellan filmerna arrangeras olika utomhusaktiviteter, man kan exempelvis gå en tipspromenad, delta i tävlingar eller andra roliga aktiviteter. Helt gratis.

– Det är otroligt roligt att Campingbio äntligen får komma ut på vägarna igen. Det har varit tufft att ställa in eventet två år på raken, men det känns desto roligare att vi äntligen kommer ut igen. Vi ser verkligen fram emot att möta alla campinggäster och få visa film igen under bar sommarhimmel. Gensvaret från campingarna har varit enormt positivt och vi åker på vår största turné hittills, Katarina Tjernström, grundare av Campingbio

Turnén börjar i Piteå 28 Juni och fortsätter till Strömsund, Örebro, Västervik, Öland, Båstad, Falkenberg och Simrishamn bara för att nämna några. Fler datum och orter tillkommer vart efter.

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Pressmaterial