Du i Fokus
Dryck

Rosa sommarsnaps med smak av hallon från O.P. Anderson

skriv ut

För ett par veckor sedan lanserades ekologiska O.P. Anderson Petronella Hallon på Systembolaget. Den nya Petronellan moderniserar hela snapskategorin genom sin lägre alkoholhalt, tydliga ton av hallon samt klarrosa färg. En frisk och bärig smak gör snapsen lika självklar till både mat och cocktails.

O.P. Anderson är Sveriges äldsta och mest anrika akvavit. 2013 lanserades en helt ny typ av snaps under namnet O.P. Anderson Petronella med smak av äpple. Inför årets sommarsäsong kommer nu O.P. Anderson Petronella Hallon som får sin rosa färg och bäriga smak från ekologiska hallon.

– O.P. Anderson Petronella Hallon är en modern snaps med lägre alkoholhalt som tar den rosa trenden inom sprit ett steg vidare. Kombinationen av traditionella akvavitkryddor och hallon ger tillsammans en otroligt mångsidig dryck, säger Malin Ollas, Product Manager Own Brands på Anora. O.P. Anderson Petronella Hallon fungerar därför lika bra som snaps som till sommarens drinkar.

I samband med lanseringen har O.P. Anderson Petronella tagit fram ett somrigt salladsrecept till snapsen. Receptet består bland annat av färskpotatis med dill, gemsallad, varmrökt lax och getost. Salladen dekoreras med färska hallon och toppas slutligen med en frisk green goddess dressing av persilja.

Den nya snapsen har en mjuk och bärig karaktär av hallon samt en lätt kryddighet. Smaken är både frisk och fyllig med viss sötma. Snapsen serveras med fördel något kyld till sommarmat såsom sill, lax och fräscha sallader. O.P. Anderson Petronella Hallon fungerar även som aperitif med is samt som bas till bubbliga spritz och rosa cocktails.

O.P. Anderson Petronella finns i beställningssortimentet
Artikelnummer: 50407
Pris: 199 kr (500 cl)

Sommarsallad med färskpotatis, varmrökt lax, hallon och getost

4 portioner
900 g färskpotatis
Skal och saft av 1/2 citron
2 msk olivolja
½ dl finhackad dill
Flingsalt
Nymald svartpeppar
150 g sockerärtor
1 liten fänkål
4-6 snacksgurkor alt 1 vanlig gurka
2 st gemsallad eller 1 romansallad
1 rosésallad
65 g finbladig grönkål eller babyspenat
ca 600 g varmrökt lax
150 g getost
125 g färska hallon

Green goddess dressing
2 dl turkisk yoghurt
1 dl plockad bladpersilja
2 dl majonnäs
1 msk dijonsenap

Till servering
Baguette

Gör så här
Koka potatisen i rikligt med saltat vatten. Låt svalna något och halvera den sedan. Blanda potatisen med citronskal, saft, olivolja och finhackad dill. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.

Koka sockerärtorna hastigt, max ½ minut. Ta upp ur vattnet och skölj kallt. Skär fänkål tunt på mandolin och lägg minst 5 minuter i iskallt vatten. Skölj och skär snacksgurka i oregelbundna bitar. Skölj salladen och slunga den samt fänkål torrt.

Green goddess dressing: Mixa bladpersilja med 1 dl turkisk yoghurt till en grön dressing, blanda i resten av yoghurten, majonnäs och dijonsenap till en slät kräm. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.

Bryt bitar av laxen. Fördela lax, sallad, potatis, spenat/grönkål, hallon, fänkål och sockerärter på fyra tallrikar. Bryt över getost och dekorera med halverade hallon. Ringla över dressingen. Servera gärna baguette till.

Text och bild – Pressmaterial/Joel Wåreus

Visited 10 times, 1 visit(s) today