Nutellakaka med bara två ingredienser!
8-10 bitar
- 4 ägg
- 240g nutella (recept HÄR)
Gör så här:
Knäck äggen i en bunke och vispa dem hårt (högsta hastighet) med elvisp eller maskin tills smeten är ljusgul och fluffig (minst 6 min). Värm nutellan på låg värme några sekunder i mikron eller under omrörning i kastrull tills den är lättrinnande. Blanda försiktigt ner äggen i nutellan , en tredjedel åt gången så att man inte förlorar för mycket av den luft som man har vispat in i äggen, samtidigt ska smeten vara välblandad.
Smöra eller bröa en springform som är 22-24 cm. Eller använd en form med non-stick beläggning, då blir kakan verkligen glutenfri och bara två ingredienser. Häll smeten i formen och grädda i 175°C i 25-30 minuter. Låt svalna och dekorera efter önskemål (om du hinner).
För er viktväktare:
Personliga Points: 68-77 PP för hela kakan med köpt Nutella, 52-61 PP om du gör Nutellan enligt vårt recept.
Mitt WW: Grön 68, Blå 60, Lila 60 med köpt Nutella, Grön 63, Blå 55, Lila 55 om du gör Nutellan enligt vårt recept.
Smartpoints Flex: 60 SP Flex för hela kakan med köpt nutella, plus det du eventuellt smörjer formen med. 55 SP Flex om du gör nutellan enligt vårt recept.
Smartpoints: 68 SP för hela kakan med köpt nutella, plus det du eventuellt smörjer formen med.
Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita