Du i Fokus
BakningMat & Dryck

Nutellakaka med bara två ingredienser!

skriv ut
Detta är den enklaste kaka man kan göra och gillar man nutella så är den ett måste! Att den är glutenfri är ett stort plus!

8-10 bitar
Gör så här:

Ställ ugnen på 175 grader.

Knäck äggen i en bunke och vispa dem hårt (högsta hastighet) med elvisp eller maskin tills smeten är ljusgul och fluffig (minst 6 min). Värm Nutellan på låg värme några sekunder i mikron eller under omrörning i kastrull tills den är lättrinnande. Blanda försiktigt ner äggen i Nutellan , en tredjedel åt gången så att man inte förlorar för mycket av den luft som man har vispat in i äggen.

Smöra eller bröa en springform som är ca 22-24 cm. Eller använd en form med non-stick beläggning, då blir kakan verkligen glutenfri och bara två ingredienser. Häll smeten i formen och grädda i 25-30 minuter. Låt svalna och dekorera efter önskemål (om du hinner).

För er viktväktare:

Points: 68 P för hela kakan med köpt Nutella, 52 P om du gör Nutellan enligt vårt recept.

Personliga Points: 68-77 PP för hela kakan med köpt Nutella, 52-61 PP om du gör Nutellan enligt vårt recept.

Mitt WW: Grön 68, Blå 60, Lila 60 med köpt Nutella, Grön 63, Blå 55, Lila 55 om du gör Nutellan enligt vårt recept.

Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita  – duifokus.se

Visited 197 times, 1 visit(s) today