Dalgona Coffee – kaffedrink från Korea

skriv ut
Dalgona coffee är en koreansk kaffedrink som snabbt blivit populär i Sverige. Enkelt kan man säga att det är varm eller kall mjölk som toppas med kaffeskum. Väldigt enkelt att göra själv!

2 glas
  • 4 msk snabbkaffepulver
  • 4 msk strösocker
  • 4 msk kokande vatten
  • 4 dl mjölk
Gör så här:

Blanda snabbkaffe, socker och hett vatten i en bunke. Vispa med elvisp i ca 3-4 minuter till ett fluffigt skum.

För varm kaffedrink fylls ett högt glas 2/3-delar upp, med varm mjölk och toppas med fluffet.

För kall drink fylls ett högt glas 2/3-delar upp, med is och kall mjölk och toppas med fluffet.

Servera direkt som lyxigare kaffe eller dessert, drick gärna med sugrör.

 

Tips!

Lite whisky eller cognac i mjölken ger en spännande smak. Kolasås på toppen blir ännu lyxigare som dessert.

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 2, Blå 2, Lila 2 per glas om man använder sötströ och 2 dl lättmjölk. Lägg till för ev tillbehör.

 

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå