Lövbiffsgryta med pasta

skriv ut
4 Portioner
  • 500 gr lövbiff
  • 1 stor burk skivade champinjoner
  • 2 burkar körsbärstomater
  • 1 stor rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 1 buljongtärning (kött)
  • 1/2 dl hett vatten
  • 1 msk timjan
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Häll av vattnet av champinjonerna, hetta upp en stekpanna och fräs champinjonerna torra. Strimla köttet, hacka löken och pressa vitlöken. När champinjonerna “gnisslar”, dras värmen ner lite och fettet tillsätts. Ha ner löken och vitlöken, fräs ihop tills den är mjuk och champinjonerna börjar få färg.

Häll i köttet och fräs tills även det fått färg. Lös upp buljongtärningen i det heta vattnet. Ha i buljongen, tomaterna och timjan, blanda om och låt småputtra tills tomaterna är helt mjuka och går att mosa. Smaka av med salt och peppar.

Servera med pasta.

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 11, Blå 11 för hela grytan. Lägg till SP för pasta.

 

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita