Du i Fokus
Hem & Inredning

Ny modell av Waldemarsuddekrukan

skriv ut

År 2015 kläddes Waldemarsuddekrukan för första gången i en ny gråblå kulör för att fira att krukan fyllde 100 år. På allmän begäran följer museet nu upp försäljningssuccén och lanserar ytterligare en modell i jubileumskulören i samarbete med Porslinsfabriken i Lidköping. 

Prins Eugen formgav den klassiska Waldemarsuddekrukan 1915. Med sin rena form och enkla dekor är den en av Sveriges mest kända konsthantverks föremål. Det unika handgjorda konsthantverksföremålet tillverkas efter konstens alla regler. Under krukan finns en särpräglad, unik bottenstämpel med prins Eugens signatur som originalitets- och kvalitetssäkring.

Den nya modellen blir tillgängliga från och med idag, exklusivt i museets webshop och i butiken vid Café Ektorpet i parken. För Prins Eugens Waldemarsudde utgör Waldemarsuddekrukan en ovärderlig inkomstkälla till museets verksamhet och bevarande.

”Det känns väldigt roligt att vi även i dessa dagar kan få tillfälle att glädjas åt ytterligare ett stycke högtstående svenskt konsthantverk. Kruka nr 5 i Jubileumskulören kompletterar nu de två större krukstorlekarna nr 2 och nr 3 och vår förhoppning är att den ska inspirera till fler kreativa blomsterarrangemang”, säger butikschef Sofia Flank Kjell.

 

 

Text och bild – Pressmaterial

 

Visited 9 times, 1 visit(s) today