Pizzagratinerad fisk
4 portioner
- 600 gr valfri fisk
Tomatsås
- 1 röd lök
- 1-2 vitlöksklyftor
- 0,5 dl rödvin
- 1 msk olivolja
- 1 burk körsbärstomater
- 1/2 msk torkad basilika
- 1/2 tsk socker
- salt
- peppar
Topping
- 1 msk oregano
- 1 dl riven ost
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Börja med tomatsåsen. Finhacka löken och pressa vitlöken och fräs denna i oljan tills löken blivit glansig. Häll i vinet och låt koka ca 3-4 minuter. Tillsätt tomaterna, basilikan och sockret och låt koka tills det tjocknar ca 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Lägg fisken i en ugnssäker form, salta och peppra på båda sidorna, bred över tomatsåsen, strö över den rivna osten och oregano. Gratinera i ugnen i ca 15 minuter.
Servera med kokt potatis.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 8 P för all fisk och sås, om man använder matlagningsvin, sötningsmedel och 10%-ig riven ost. Lägg till P för potatisen.
Points: 8 P för all fisk och sås, om man använder matlagningsvin, sötningsmedel och 10%-ig riven ost. Lägg till P för potatisen.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se