Du i Fokus
Mode & Skönhet

Indiska´s armband – stöttar utbildning i Indien

skriv ut
Indiska lanserar fyra vackra välgörenhetsarmband som representerar fyra av FNs globala hållbarhetsmål och stöttar samtidigt välgörenhetsorganisationen Peace Trust viktiga arbete – inom utbildning och kompetensutveckling i södra Indien.

Indiska har ett starkt engagemang i sociala projekt tillsammans med olika organisationer sedan många år tillbaka. I år är det hela 22 år sedan Indiska inledde ett samarbete tillsammans med organisationen Peace Trust som erbjuder yrkesutbildning till fattiga och utsatta ungdomar i Indien. 2010 startade de även en kvinnogrupp som hjälper kvinnor att skapa möjligheter till inkomst genom kompetensutveckling inom olika hantverkstekniker.

”Att jobba med hållbarhet ur olika perspektiv är en självklarhet för oss på Indiska. Vi har det i vårt DNA och det är något vi vill utveckla och jobba ännu mer med framåt. Att stötta Peace Trust i deras viktiga arbete är något vi är väldigt stolta över, ” säger hållbarhetschef för Indiska Mona Lindskog.

Varje armband har en färg som representerar fyra av de globala hållbarhetsmål framtagna av FN´s medlemsländer.

Armbandet med den röda glaspärlan står för god utbildning för alla medan den blå representerar rent vatten och sanitet. Den rosa pärlan står för minskad ojämlikhet och den gröna sätter fokus på ekosystemet och den biologiska mångfalden. Dessa är alla viktiga områden som Indiska verkar för genom Peace Trust och genom dialog med leverantörer.

Armbanden landade i butikerna och på indiska.com förra veckan och kostar 59 kronor, 10% av försäljningspriset går till Peace Trust. Bär alla fyra armbanden tillsammans eller var för sig. Kanske en present fylld med omtanke, till mamma på Morsdag?

 

Text och bild – Pressmaterial

 

Visited 3 times, 1 visit(s) today