Dragonkycklinggryta

skriv ut
4 Portioner
  • 600 gr kyckling
  • 1 gul lök
  • 1-2 msk smör och rapsolja
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk torkad dragon
  • 1,5 dl vitt vin
  • 1 buljongtärning (kyckling)
  • 0,5 dl hett vatten
  • salt
  • vitpeppar
Gör så här:

Strimla kycklingen och fräs i hälften av fettet. Salta och peppra under tiden. När kycklingen fått fin färg, ställs den åt sidan. Finhacka löken och pressa vitlöken, fräs i resten av fettet. När löken är mjuk, tillsätt vinet och låt koka 1-2 minuter. Lös upp buljongtärningen i det heta vattnet och häll över i stekpannan.

Häll tillbaka kycklingen i pannan och ha i senapen, dragonen och grädden. Blanda om och låt koka ihop till en krämig sås. Smaka av med salt och peppar.

Servera med kokt ris.

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: 5 Grön, 4 Blå per portion om man använder 1 msk fett, 4%-ig matlagningsgrädde och matlagningsvin. Lägg till Sp för riset.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita