Du i Fokus
Mat & Dryck

Couscous-sallad med nektarin och getost

skriv ut
4 portioner
  • 200 gr färsk spenat
  • 6 nektariner
  • 500 gr cocktailtomater (2 frp)
  • 1 stor röd lök
  • 2 paprikor (röda)
  • 1-2 msk olja
  • 1-2 frp getost (ca 300 gr)
  • 3 dl couscous (okokt)
  • 3 dl kokhett vatten
  • 1/2 tsk salt
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Börja med att tillaga couscousen genom att hälla couscousen i en rymlig skål. Tillsätt 1/2 tsk salt (eller annan valfri krydda), bland ihop ordentligt, häll över vattnet, blanda igen och ställ åt sidan.

Lägg spenaten i en stör skål. Kärna ur, dela och tärna nektarinerna. “Kvarta” tomaterna, hacka löken, kärna ur och tärna paprika. Blanda ner alltsammans i skålen med spenaten. Smula över getosten.

Ta en gaffel och “lufta” couscousen så den inte ligger i en stor klump. Häll ner i skålen, ringla över oljan, salta och peppra och blanda om allt ordentligt. Spenaten lägger sig gärna på toppen, men tryck ner den så gott det går.

Server som den är eller tillsammans med något gott från grillen.

Tips!

Fungerar även med salladsost och fetaost.

För er Viktväktare:

Points: 52 P för hela skålen, om man använder 1 msk olja och en förpackning getost. Om man använder 150 gr apetina 3% istället, blir det 31 P.

Personliga Points: 54-77 PP för hela skålen, om man använder 1 msk olja och en förpackning getost. Om man använder 150 gr apetina 3% istället, blir det 8-31 PP.

Mitt WW: Grön 44, Blå 44, Lila 20 för hela skålen, om man använder 1 msk olja och en förpackning getost. Om man använder 150 gr apetina 3% istället blir det Grön 31, Blå 31, Lila 7.

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 441 times, 1 visit(s) today